» » » » Paralel Evrenlerden Geldiği İddia Edilen İnsanlar ve Paralel Evren Teorisi


VVideoyu izleyerek veya alttaki yazıyı okuyarak takip edebilirsiniz.






Öncelikle herkese merhaba. Bu videomda yine çok ilginç konulardan biri olan paralel evren teorisinden ve paralel bir evrenden geldiğini iddia eden insanlardan bahsedeceğiz.
Hazırsanız başlayalım…
Paralel evren teorisi, alternatif evrenler, alternatif gerçeklik ya da çoklu evren teorisini birçoğunuz duymuştur elbet. Aslında bu kavramlar özünde aynıdır. Paralel evren teorisi zamandaki tüm alternatif kararların, seçimlerin ve olayların dallanıp budaklanarak farklı farklı sınırsız sayıda evreni oluşturduğunu iddia eden bir teoridir. Yani kısaca bir başka evrende sizden bir tane daha var diyebiliriz. Ve oradaki siz buradaki sizden daha farklı kararlar alıyor ve daha farklı bir hayata sahip.
Şimdi size paralel bir evrenden geldiğini iddia eden ve öyle olduğu tahmin edilen iki vakadan bahsedeceğim.
1-      LerinaGarcía:
Lerina bir sabah uyandığında o günün diğer günlerden farklı olacağını asla bilmiyordu. Her zamanki gibi işe gitmek için yatağından kalktı ve üstünü değiştirmek için dolabını açtı. Dolabındaki kıyafetler ona ait olmayan ya da aldığını hatırlamadığı kıyafetlerdi. Çok şaşırmış olmasına rağmen aldığını hatırlamadığını düşündü ve olayın üstünde durmadı. İçeri gittiğinde gördüğü kişi şu anki sevgilisi değil eski sevgilisiydi. Bunun bir yanlış anlama olduğunu anlatmaya çalışan Lerina telefonundaki fotoğrafları göstererek kanıtlamaya çalıştı fakat şu anki sevgilisi olan adamla hiç fotoğrafı yoktu ve göstermek istediği fotoğraflar hiç çekilmemişti. Eski sevgilisiyle aslında hiç ayrılmadığını anlayan Lerina hemen evden çıkıp iş yerine gitti. İş yerine gidip odasına çıktığında kendi odasının kapısında başkasının ismi yazılıydı. Lerina yanlış katta olduğunu düşünüp kontrol etmek istedi. Doğru katta olduğunu fark edince girişteki güvenliğe gidip sordu ve güvenlikten yıllardır burada çalıştığını fakat bambaşka bir departmanda çalıştığını bahsettiği makamda hiç olmadığını öğrendi.  Bu şokun etkisi ile kendini iyi hissetmediğini söyleyerek izin aldı ve hemen ailesinin yanına gitti.Lerina ailesinde hiçbir şeyin farklı olmadığını görünce rahatladı. Sohbet ederken kardeşinin birkaç hafta önce geçirmiş olduğu ameliyatı sordu fakat kardeşi öyle bir ameliyat hiç geçirmemişti. Daha fazla olayı büyütmek istemedi çünkü deli olduğunu düşüneceklerini biliyordu. Fakat Lerina kendi dünyasından tamamen farklı bir dünyaya uyandığının da farkındaydı.
 
2-      Taured’den Gelen Adam:
Tokyo’da bulunan hava alanına normal seyrinde gelen bir uçak iniş yapmış ve yolcuların pasaport kontrolleri başlamıştır. Daha sonra gayet normal görünümlü bir adam gelir ve görevliye pasaportunu uzatır. Görevli şaşkın bir şekilde bir adama bir de elinde ki pasaporta bakar. Görevli hemen güvenliğe haber verir ve güvenlik gelip adamı tutuklar.  Adamın pasaportunda Taured adında bir ülkeden geldiği yazılıdır fakat gerçekte böyle bir ülke yoktur. Adam sorguda, bir iş adamı olduğunu ve Tokyo’ya daha önce de geldiğini fakat böyle bir sorun hiç yaşamadığını anlatır. Güvenlikler adamın pasaportuna baktığında tüm imzalarla birlikte gerçekten de Tokyo’ya daha önce 3 defa daha geldiğini hatta gittiği diğer ülkeleri de görürler. Adamın dili Fransızca olsa da çok iyi bir şekilde Japonca da bilmektedir.  Adama bir harita verip geldiği Taured adındaki ülkenin yerini göstermesini isterler. Adamın gösterdiği yer ise Andora Prensliğidir. Adamın iş Japonya’da iş yaptığı adamlara sorulduğunda, böyle bir adamı tanımadıkları ve böyle bir ülke ile ortaklıkları olmadığını söylerler. Daha sonra adam bir otelde rezervasyonu olduğunu söyler ve bu otel araştırılır. Gerçekten böyle bir otel vardır fakat rezervasyon yoktur. Polis olayı araştırmak için işe koyulur ve adam polisler eşliğinde bir otele yerleştirilir. Sabah olduğunda adamı almaya gelen polis, adamı oda da bulamaz. Kapıda bulunan polisler, adamın asla dışarı çıkmadığını söylerler. Odada inceleme yapan polis, adamın izine rastlayamaz. Yatak hiç kullanılmamış, banyoya hiç girilmemiştir. Oda da balkon yoktur, bir pencere vardır fakat oradan kaçmış olması odanın 6. Katta olması ve pencerenin hiç açılmamış olması nedeni ileimkansızdır. Daha sonra polis eline geçen pasaport vs gibi delilleri ortadan kaldırır ve konu kapanır.
 
İngiliz Teorik fizikçiStephen Hawking, kara deliklerin paralel evrene açılan kapılar olabileceğini belirtmişti.  Avrupa Uzay Ajansı (ESA) çalışanı Chary ise, BigBang'den 100 bin yıl sonrasını incelediğinde parlak noktalar saptadığını, bu noktaların bizim evrenimiz ile çarpışan paralel evrenler olabileceğini iddia etmişti. Nasa da bu konuda çalışmalarını devam ettirmektedir.
Stephen Hawking gibi birçok ünlü bilim insanı paralel evrenlerin olduğunu iddia etse de bunlar birer teoriden ibarettir. ŞİMDİLİK…
Bir başka konuda görüşmek üzere hoşça kalın.



«
Previous
Sonraki Kayıt
»
Next
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Perform

Cat-5

Cat-6