» » » İnsanlığın Galaksi'yi Kolonileştirmesi Fikri


 İnsan ömrü 100yıl ile çok kısıtlıdır.Bu durum farklı yaşanabilir gezegenlere gitmeyle uğraşsak bile ömrümüzün yetmeyeceğini gösterir
Ama şöyle bir senaryo düşünün gelecekte insanların embriyoları dondurulup  yapay zekayla çalışan bir uzay gemisinin içine konularak yaşanabilir olan gezegene gidilmesi sağlanırsa  O gezegen Farklı bir galakside de olsa bir zaman sonra varılabilir.
Dondurulan embriyolar yapay zekayla çalışan robotlar sayesinde  insan olması sağlanacak ve onları bir anne gibi yetiştirecektir.Böylece  insanlık bu yöntem ile   uzaya yayılacaktır  bunları okurken çok ütopik geliyor değil mi?
Geçmişin hayalleri Bugünün gerçeği bugünün hayalleri yarının gerçeğidir.Fatih Sultan Mehmet'e Çinde ki birisi ile bir kutu yardımıyla konuşacabilirsin deseler dalga geçtiğini zannedip kelleni vururlardı.Ama bu günümüzde telefon sayesinde mümkün bir şey.Konuya dönecek olursak belki de çok eski zamanlarda insanlık bu halimizden çok daha fazla gelişmiş bir konumda ve farkli bir gezegendeydi.Buraya dondurulmuş insan embriyoları sayesinde getirildik. Bu donemler tarih öncesi  dönem dedigimiz zamanlarda olduğundan daha sonra yaşanan  mitsel tufanlar ile gelişmiş olan yapay zeka ile gelişen hallerimizi hatırlamıyor olabiliriz. Bu yazilanlar ütopik olabilir ama imkansız değil.İnsanoglu kendi arasinda bile kolonileşmeyi yapiyorken uzayda neden yapmış olmasın Coğrafi kesirlerde İngiltere nin yeni keşfedilen Avustralyayı kolonileştirmesi gibi.
Bize hep eski zamanlarda yaşayan insanların teknolojilerinin gelişmediği anlatılıyor ama nedense NASA'nın yakın zamanda güneş sisteminde olduğunu düşündüğü planet nine Sümer tabletlerinde Nibiru olarak 7000 yil once geçmekteydi. Veya mısır Firavun'u olan Tuttankamon'un meteordan işlenen hançeri açıklanabilmiş değil


Farklı bir şekilde düşünecek olursak uzaylı dediğimiz dünya dışı varlıklar gelecekten gelen torunlarımız olabilir.Bunun icin gelişmiş teknolojileri sayesinde veya keşfettikleri bir solucan deliği sayesinde olabilir. Hani bu da ütopik belki ama az önce belirttiğim gibi geçmişin hayalleri Bugünün gerçeği bugünün hayalleri  geleceğin gerçeği belki de ileride olacak bir felaket için bizi gelecekten gelerek uyarmaya çalışıyorlar eğer işe yararsa kendi zamanlarindan farkli bir zaman çizelgesi oluşturmuş oluyorlar bu büyükbaba paradoksu gibi yani şöyle ki ben zaman makinesini bulursam geçmişe  doğumumu engellersem ordaki  zaman makinesini bulan brn doğmamış olacagim o zaman orda nasil oluyorum bu zaman makinesi ile ilgili ileriki yazimda Albert Einstein ve bir grup bilim insanının 2. Dünya savaşı sırasında devletlerce bir araya getirilip Deney olarak bir Alman gemisinin üzerinde denediklerinden ve  o gemi nin yok olup bir daha haber alinamadigindan bahsedeceğim.
.

İSTERSENİZ BANA AİT OLAN VİDEOSUNU DA İZLEYEBİLİRSİNİZ https://youtu.be/CTY7ll4Dpao
«
Previous
Sonraki Kayıt
»
Next
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Perform

Cat-5

Cat-6