Video bana ait arkadaşlar beğenip abone olabilirsiniz
 


Öncelikle merhaba arkadaşlar Bu videomda sizlere Ütopik Karadelik teorilerinden bahsedeceğim ama öncelikle Karadelik nedir bununla başlayalım

Fazla ayrintiya girmeden sizi de sıkmadan tanım yapicak olursak Bir yıldızın ölümü yani süpernova patlaması ile oluşan müthiş bir çekim gücüne sahip buyuk kutleli cisimlere Karadelik diyoruz.

Çekim gücü fazla olduğundan dolayı yakınında ne varsa içine çeken bu kozmik cisim şuan için tehlike oluşturmuyor.
Çünkü en yakın karadelik 1000 ışık yılı uzaktlıkta bulunuyor

Bu bizim Karadelik teorilerine geçicek olursak


1- Yansıyan ışıklarla karadelikte oluşan paralel evren


Sanki bilimkurgu filminden çıkmış gibi olan bu fikir şöyle temellendiriliyor
Güneşten yola çıkan fotonlar yani bildiğimiz ışıklar 8 dakika sonra dünyaya ulaşıyor ve etrafinda gördüğünüz ne varsa çarpıyor ordan gözümüze gelerek görmemizi sağlıyor
Biz gördükten sonra sanki bir ayna gibi tekrar yansiyor ve uzaya yolculuğu başlıyor
Işık bu sonuçta gitmesi için sınırı yok uzayda ilerleyen bu ışıklar bir zaman sonra Karadelik ile karşılaşıyor ve içine giriyor o ışıklar sonuçta bir fotoğraf gibi bir insandan bir ağaçtan gördüğünüz ne varsa ondan yansıdığı için o yansıdığı maddenin görüntüsünü götürüyor ve orda paralel bir evren oluşturuyor.alışılmadık olduğu için Kavraması biraz zor belki ama anlamadiysaniz yorumlarda belirtin daha ayrıntılı bir şekilde baska Bir videoda tekrar konu edinelim.


2- Cehennem Karadelik

Bütün Semavi dinlere konu olan cehennem denince akla sicak bir mekan geliyor
Acaba cehennem dedigimiz yer karadelikler olabilir mi?
Böyle denilmesinin nedeni başta belirttiğimiz gibi Karadelikler yakininda ne varsa cekiyorlar bunlarin içinde yıldız, meteor güneş gezegen gibi sıcaklığı olan cisimler de olduğu için Karadeliklerin içi muazzam derecelere yükseliyor. Düşünsenize bizim güneşimizin iç sıcaklığı 15 milyon santigrat derece Karadelik böyle 10 tane güneş çekse bizim cehennem kavramimizi hayli hayli karşılar.


3- Evren karadeliğin içinde mi?

Bu biraz da ilk bahsettiğim paralel evren fikriyle benzerlik gösteriyor.
Evren genişligini tahmin edemeyecegimiz bir büyüklüğe sahip belki de bir karadeliğin içinde olan evrenimiz karadeliğin çıkışında farkli büyük bir evrene açılıyor olabilir.
Biz insanlar bile İsviçre de bulunan parçacık hızlandırma deneyi olan CERN ile mini karadelik oluşturmaya calişiyorken farklı boyuttaki bir ırk bunu başarmış olabilir labaratuvar ortaminda oluşturduklari mini karadelik bizim onlara gore küçük kalan evrenimize girişi oluşturuyor olabilir kim bilir belki de bir deneyin içindeyiz. Ama neden farkinda değiliz. Bunu şöyle düşünebiliriz. Pikniğe gittigimizde biz karincalari gorebiliyoruz ama onlar bizi umursamiyor bile önüne taş da koysak o karınca gene işini yapmaya devam ediyor biz yokmuşuz gibi davraniyor işte bu ornekteki karincalar biz insanlık piknige gidenler de bir üst varlığı temsil ediyor.

4.Karadelikler Solucan Deliklerin Girişleri mi?

Solucan delikleri en basit tanımıyla uzayda milyonlarca ışık yılı uzakta olan bir yere kisa yoldan gidilmesi şeklindedir yani bir dağa tirmanmak yerine içini oyup tünel yaparak yolu kisaltmak gibi düşünebilirsiniz Solucan deliği denmesinin nedeni ise Bir elmanın ön tarafindan arka tarafina icinden geçen solucanin üstünden geçmeye göre yolunu kisalttigindan dolayı bilim insanları bu ismi uygun bulmuş yani bence daha güzel bir isim koyabilirlerdi. Neyse Konumuza dönecek olursak bu solucan deliklerin girişleri karadelikler olabilir. Bir karadelikten geçerek uzayda çok uzak olarak görülen bir yer yakinlaştirilabilir. Düşünsenize astronotlar bir karadelikten geçiyor. Bir üst varlığın okul dolabında ki Fen ödevi olarak hazırladığı karadelikten çıkıyor. Bu durumda bizim evrenimiz minicik bir proje odevinden farkı kalmıyor.



Videonun sonuna gelirken biraz da fikrinizi almak istiyorum bu tarz ütopik fikirlerden devam mı edelim yoksa bilimsel olarak temellendirilebilecek konulara mı yönelelim yorumlarda belirtirseniz sevinirim arkadaşlar ileriki videolarda görüşmek üzere


«
Previous
Sonraki Kayıt
»
Next
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Perform

Cat-5

Cat-6