Video ve seslendirme bana ait arkadaşlar izledikten sonra beğenip abone olabilirsiniz

  
Öncelikle merhaba arkadaşlar Bu videomda sizlere Mısır Firavunu Tuttankamonun Meteordan yapılma hançerinden bahsedeceğim.


Antik medeniyetlerden biri olan Mısırda ki gizemler saymakla bitmez. Bugün o herkesin dilinde olan acaba piramitleri uzaylılar mı yaptırdı tarzında klişelerden çok bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçekten bahsedeceğim.


Çocuk Kral olarak da bilinen Tuttankhamun milattan önce 13. yy da yaşamış bir şahsiyettir. 9 yaşında tahta geçen çocuk kral 18 yaşında ölmüştür. Düşünsenize bir devleti 9 yaşında bir çocuk yönetiyor haliyle bizi bir çocuk mu yönetecek diyen sesler ortaya çıkıyor ve küçük kralımız faili meçhul bir cinayete kurban gidiyor.

Bu hançer meselesine gelicek olursak


Tutankamonun mezarı 1925 yılında İngiliz arkeolog Howard Karter tarafından bulundu

3 yıl sonra mezarın bulunduğu odada gizli bir odada iki hançer bulunuyor ve gizem burda başlıyor.
Hançerlerden birisi demirden yapılmış ve hiç paslanmamiş bunun olmasini o yuzyilda anlamlandiramayan araştırmacılar röntgen tekniği ile hançerin yapısını inceliyor. Sonucu incelediklerinde ise hançerin yapisinda yüksek oranda nikel ve kobalt bulunuyor. Bu oranda nikel ve kobaltın Dünya da bulunan demirlere hiç benzerlik gostermediginden dolayı araştırmacılar Hançerin Göktaşı Demirinden yapıldığını açık bir şekilde ifade edebiliyor.

Peki dönemi incelediğimizde m.ö 13 yy da Mısır demir çağına geçip işlemeye başlamış mıydı?

Tabiki de hayır Bulgular Mısırın m.ö 8 yy da Demir çağına geçtiğini öngörüyor. Bunun nedeni Mısırın diğer toplumlardan izole bir konumda olmasindan kaynaklı etrafı çöllerle kapli olan mısırın sadece kuzeyinde Deniz ile bağlantısı var bu da o dönemde saldirilarla bile olacak etkileşimi engelliyor. Belki başka bir medeniyet Demir çağına geçmiştir Mısır'a gelip hançerin işlemesini yapmıştır diye düşünrbilirsiniz. Ama ilk dönemlerde o meteordan demiri ayırıp bu denli işçiliğe sahip bir hançer üretmek imkansız gibi görünüyor. İşte bu yüzden tartişmalar adaba hançer dünyada mı yapıldı yoksa dünya dışı medeniyetlerin bir hediyesi mi sorusunu gündeme getiriyor. Tamam o zamanlar hançer hediye gelmiş olsa bile günümüzde niye hiç gelen giden yok diye düşünebilirsiniz. Ama şöyle bir incelediğimizde Dünyanın belirli bir dönüm noktalari bulunuyor. İlk dönüm noktasi monoton bir şekilde yasayan insanlarin Sumerlilerin yaziyi bulmasiyla değişikliklerin yaşanmaya başlaması bir diğer dönüm noktası mısırlıların bilim teknoloji tıp astronomi mimari alaninda o donemin medeniyetlerine göre günümüz teknolojisi ile yapamayacağımız ürünler ortaya çıkarması son olarak belki de en ilginci son 200 yıl içerisinde yakın dönem insanlığın teknolojisinin hayal edilemeyecek şeklinde ilerlemesidir. Bu dönüm noktalarinda insanlık tümüyle değişim yaşadı. Bunun dışarıdan yardimla olduğunu düşünen insanlar bir hayli fazla
Neyse konumuza bir başka bakış açısı ile bakicak olursak belki de Tuttankamonun hançerinin yapıldığı zamanlarda insanlık günümüz teknolojisinden daha iyi bir konumdaydi. Olası bir kıyamet senaryosu veya Nuh tufanı gibi büyük çaplı bir etkiyle insanlık sıfırlandı ve tekrar baştan başladı. Eğer böyle ise hem hançerin nasıl yapıldığını hem de piramitlerin yapımının gizemini açıklamak kolaylaşıyor.

Günümüzde hala kahire müzesinde bulunan Tutankamonun hançerini yerinde görüp inceleyebilirsiniz. İleriki videolarda görüşmek üzere



«
Previous
Sonraki Kayıt
»
Next
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Perform

Cat-5

Cat-6