Video bana ait arkadaşlar izlemenizi tavsiye ediyorum



Öncelikle Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Ay ile ilgili çarpıcı iddialara değineceğiz.

Gece gökyüzüne baktığımızda hem değişik yapısıyla hem göz alıcı güzelliği ile Ay geçmişten günümüze tartışma konusu olmuştur. Bu da Ay ile ilgili çeşitli teoriler ortaya atılmasını sağlamıştır. Öncelikle Ayın nasıl uydumuz olduğu ile ilgili görüşlerle başlayalım.

İlk teori ay dünyamızın bir parçasıydı ve dünyaya çarpan meteordan dolayi gezegenden kopan parça dünyanın çekim alanında dönmeye başlayarak uydumuz oldu bu kopan parçayı günümüzdeki büyük okyanuslardan birinin su olmayan hali şeklinde düşünebiliriz. Ama bu teori aydaki kayalarin bileşenleri ile dunyamizdakilerin benzerlik gostermemesinden dolayı çürütüyor

İkinci teori ise
Uzayda bulunan Ay Güneş sisteminin içinde bir yerden veya Farklı bir yıldız sisteminden gelerek Dünyanın çekim alanina girmesiyle uydumuz olmuştur.

Değineceğimiz 3. Teori ise Ay Dunya gibi Güneş sistemi oluşurken Bir gaz bulutuydu ve doğal olarak Ay'ın uydusu oldu şeklindedir.

Ay'ın yapay olduğunu iddia edenler hatta Dev bir uzay gemisi olduğu seklinde uçuk fikirler atanlar birazdan belirteceğim garipliklere cevap aramaktadır

NASA bir ay kayasinın en az 5 milyar yıllık olduğunu saptadı. Ama bu Güneş sisteminden daha eski bir tarihti ve Ayın yüzey toprağı Ay taşlarından daha eski olduğu için bu farklılık nereden geliyor hala açıklanmadı.



Güneş sistemimizi inceledigimizde Ay gibi sadece ön yüzünü gösteren bir yapı bulunmamaktadir. Ayın karanlık yüzü hala bir gizem konusudur. Ayrıca Güneş tutulmalarinda Ay güneşi sanki hesaplanmış gibi tamamen kapatmaktadir. İnsanı Ayın büyüklüğünün güneşi tam örtecek şekilde ayarlandığı hakkinda düşündürmektedir.


Aya yapilan apollo uçuşlarında astronotların aktardiklarina göre Uzay mekiği ayın arka yuzeyindeyken tanımlayamadiklari gölge ve ışıkları iletmiştir. Dunyadan da bu tarz gözlem yapan insanlık bu ışıkları hala açıklayamamıştır. Bu da çeşitli komplo teorisyenlerinin açıklamasiyla Ayın içinin boş olduğunu ve bir uzay gemisi olduğu seklinde uçuk fikirler atmasını sağlamıştır. Peki bilimsel olarak Ay'ın içi gerçekten boş mu ?
Sovyet bilim insanlari vasin ve şerbekovun aciklamalarina göre Dünyanın çekim gücü santimetre küpte 5.5 gramdır. Ayda ise 3.33 gramdir. Çekim güçlerinin birbirine yakın olmasina rağmen belirli bir uzaklığın olmasını Ayın içinin boş olduğunu öne sürerek açıklamışlardır.Bunu reddeden bilim insanlari bile Ay daki kraterlerin fazlalığından dolayı yoğunluğunun az olduğunu kabul etmişlerdir. Buna ek olarak biliminsanlari Aydan sanki bir saat kulesindeki Çan'ın gonk etmesi gibi bir sesin yayıldığını saptamışlardır. Bu sesin çıkabilmesi Ayın içinin boş olması ile gerçekleşebilecek bir durumdur.


Ay araştırmalarının neden durdurulduğunu ve Ay da neden üs kurmadığimiz başlı başına bir gizemdir. Bunu yapamayiz diye düşünebilirsiniz Ama hazır bir zemin varken yani ay varken uzaya uluslararası uzay istasyonunu yapmayı tercih ettik . Aya ilk ayak basan Armstronga göre uzayda dünya dışı medeniyetlere ait bir uzay üssü olduğu için üs yapamiyoruz. Bu da uzaylıların bizim hayvanat bahçesindeki hayvanlari incelediğimiz gibi incelediklerini gösteriyor. Düşünsenize maymunlar biz insanlar gibi benzerlikler gösterseler Bir şehir kursalar bu bizim ilgimizi direk çeker müdahale ederdik.Bizi izleyen uzaylılar da onların seviyesine eriştiğimizde müdahale edecek mi sorusu gündeme geliyor.


Geçtiğimiz haftalarda NASA'nın açıklamasına göre ayda su bulundu. Bu keşif neredeyse ezber bozacak cinsten çünkü Ayda atmosfer yok denecek kadar ince bir tabaka oluşturuyor. İcilebilir olup olmadığı şuan için bilinmiyor ama su demek hayat demek dünyadan götürülecek suyun masraflı olacağından dolayi bulunan su ileriki zamanlarda Ayın bir insan kolonisi oluşturmayı kolaylaştıracağa benziyor. Uygun şartlarda hazirlanacak üsler ile Bu sular Ayda tarım ve hayvancılık yapmaya elverişli hale gelebilir. Bu da artan nüfusumuzun zengin kesiminin Ay da yeni bir yaşam oluşturmasıyla yeni başlangıçlar yapacağımızı gösteriyor.

Ay ile ilgili daha konuşulacak çok konu var ama videolar sıkıcı olmasın diye kısa tutup seri halinde devam etmek istiyorum ileriki videolarda görüşmek üzere


«
Previous
Sonraki Kayıt
»
Next
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Perform

Cat-5

Cat-6